fajny52, komputer prawdę ci powie.....
Hak holowniczy do Śkody Octavii 2 Tour
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zamieszczone przez słońu mnie po podpięciu przyczepki jest to samo
Ja mam oryginalny hak montowany w ASO i u mnie nie dzieją się żadne dziwne historie po podpięciu przyczepy i włączeniu świateł!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777słoń napisał/a:
u mnie po podpięciu przyczepki jest to samo
tzn. że jest źle i nie powinno tak być.
podłączałem kilka haków w ori i żadnych warningów nie ma->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
fajny52, trza było jeszcze w innych ASO popytać, to może urwałbyś jeszcze ze 300zl...
A tak na przyszłość - pamiętaj że takie drogie rzeczy to zakłada się przy zamówieniu samochodu wtedy dealerzy są skłonniejsi do zbicia ceny, a teraz to raczej mają w dupie...
A tak poza tym, to dobrze zrobiłeś, że zainstalowałeś hak oryginalny...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777A tak na przyszłość - pamiętaj że takie drogie rzeczy to zakłada się przy zamówieniu samochodu wtedy dealerzy są skłonniejsi do zbicia ceny, a teraz to raczej mają w dupie...
Zamieszczone przez mkania777A tak poza tym, to dobrze zrobiłeś, że zainstalowałeś hak oryginalny...
Komentarz
-
-
Witam,
czy ten hak (KLIK) będzie pasował do O2 kombi z 2007 (zderzaki RS)?
czy coś jeszcze muszę dokupić? to dobra oferta?
Ile będzie kosztował montaż w ASO? Lepiej Waszym zdaniem zamontować to w jakimkolwiek innym serwisie? Są jakieś skomplikowane rzeczy które inny zakład może spaprać?
Komentarz
-
-
Trochę odgrzewany kotlet, ale wcześniej na niego nie trafiłem.
Zamieszczone przez kapileonn napisał/a:
Ja to bym powiedział, że na przyszłość przy kupowaniu/zamawianiu nowego samochodu, to trzeba doposażyć auto w haka na etapie produkcji. Nie ma wtedy tylu problemów
i na pewno nie było by problemu ze sprężynami, gdyż z założenia byłyby mocniejsze.Zamieszczone przez kazek103Mam haka fabrycznego i są problemy ze sprężynami , zwłaszcza jak się go obciąży.
pod obciążeniem parokrotnie nim przytarłem i nie było to 75 kg jakie może przenosić.
Kosztował nie mało.
Ale niestety montowany był nie w fabryce tylko przez dilera.
Oczywiście jak to w O2 wyniknął problem z tylnymi sprężynami.
Zgłosiłem wymianę gwarancyjną i dupa.
Handryczę się teraz z ASO.
Diler nie chce mi wymienić twierdząc, że zależy to od SAP.
SAP udzieliła odpowiedzi do ASO,
że samochód wyposażony w hak nie musi spełniać rzekomo żadnych norm
odnośnie parametrów wysokości tyłu samochodu czy nacisku na osie.
Z tej naprawy gwarancyjnej to będzie pewnie kicha.
Po raz kolejny okazuje się, że najlepiej wszystko zamawiać montowane w fabryce - nigdy przez dilera.
To tak ku przestrodze dla innych.
W momencie radości zamawiania nowego samochodu
o wielu rzeczach się nie pamięta - lub (jak w moim przypadku) po prostu nie wie.
Komentarz
-
-
TwoB, żadna tajemnica. Hak zamontowali nieoryginalny :evil: - quasar.
Cena to właściwie do dziś nie wiem jaka jego była ops: .
Cenowo liczyli samochód i wszystkie jego elementy wyposażenia z ówczesnego cennika i za całość dostałem 7,5% upustu.
A już po wszystkim (w momencie zakupu i płacenia) jakoś to było zachachmęcone w fakturze.
A na fakturze okazało się, że hak kosztował coś koło 950 zł.
Gdyby jeszcze kiedyś udało mi się może kupować nowy samochód :roll:,
to nigdy więcej (never ever) żadnych części montowanych przez dilera - tylko i wyłącznie fabryka.
Komentarz
-
Komentarz